"SPS treća stranka u Srbiji"

Predsednik SPS Ivica Dači je izjavio da će ta stranka na narednim izborima sigurno biti treća i da će za sve postati prihvatljiv politički partner.

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2011.

13:16

Default images

Prema njegovim rečima, neće biti prevremenih izbora, oni će se održati u aprilu ili maju iduće godine, pa je još rano prognozirati ko će s kim biti nakon glasanja, jer raspored političkih snaga isključivo zavisi od volje birača.

"Uopšte ne razmišljam o mogućim postizbornim kombinacijama, već samo o tome da naša izborna koalicija, u kojoj su još PUPS i Jedinstvena Srbija, osvoji što više glasova. Nakon izbora svima ćemo biti prihvatljivi, jer vas svako poštuje upravo onoliko koliko ste jaki", rekao je Dačić u izjavi novinarima u Skupštini Vojvodine u pauzi konferencije posvećene Evropskom danu borbe protiv trgovine ljudima.

Dačić je podsetio da je SPS u vlasti zajedno s Demokratskom strankom i da ta koalicija uspešno funkcioniše.

"A da li će ta koalicija ostati i nakon sledećih izbora zavisiće od broja poslanika u Skupštini Srbije", ponovio je lider socijalista, koji je i zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova.

"Odgovor na retoričko pitanje ko će biti treći unapred se zna", reagovao je Dačić na jučerašnju izjavu prvog čoveka Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića da je najvažnije ko će se naći iza demokrata i naprednjaka na sledećim parlamentarnim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: