Deo policije i dalje u štrajku

Policijski sindikat Srbije saopštio da nastavlja štrajk, jer nije postignut dogovor na današnjem sastanku s ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2011.

15:22

Default images

Predsednik tog sindikata Veljko Mijailović je rekao da se štrajk nastavlja sve dok ne počne potpuna primena Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ministar Dačić je danas sa načelnicima svih službi i predstavnicima sindikata u tom ministarstvu, među kojima je i Policijski sindikat Srbije koji štrajkuje od ponedeljka, razgovarao o primeni Posebnog kolektivnog ugovora.

Kako je saopštio MUP Srbije, Dačić je na sastanku od svih rukovodilaca MUP-a zahtevao doslednu primenu Posebnog kolektivnog ugovora, a od predstavnika sindikata da preuzmu odgovornosti za ponašanje članstva prilikom ostvarivanja sindikalnih prava i nastavka dijaloga.

"Hoćemo isključivo da se poštuje Posebni kolektivni ugovor, koji je potpisan 28. februara, i to je suština svega. Mi ne prihvatamo najavljene izmene Zakona o policiji jer su one direktan udarac na standard zaposlenih", rekao je Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Mijailović je rekao da se sindikat koji predstavlja ne slaže sa najavama da se i dalje neće plaćati smenski rad policajaca ili da će nadređeni imati pravo da pošalje policajca na poligrafsko testiranje bez njegove saglasnosti.

"Takođe smo protiv odredbe koja govori da za sprovođenje tih izmena zakona neće biti potrebna dodatna budžetska sredstva. Pa kako će onda da se reše ti problemi?", upitao je on i dodao da za sada nema nagoveštaja da bi moglo da dođe do približavanja stavova.

On je dodao da je zadovoljan brojem ljudi koji učestvuju u štrajku i da su se odazvali gotovo svi članovi sindikata u svim stanicama.

Članovi Policijskog sindikata Srbije počeli su štrajk u ponedeljak, 10. oktobra, nezadovoljni time što se ne primenjuje kolektivni ugovor o radu. Štrajkači poštuju minimun procesa rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: