Skupština:Nema više duplih funkcija

U Skupštini Srbije nema više poslanika sa duplim funkcijama, budući da je Petru Petroviću iz Jedinstvene Srbije prihvaćena ostavka.

Izvor: B92

Sreda, 05.10.2011.

11:41

Default images

Skupština grada Jagodine razrešila je Petrovića funkcije zamenika gradonačelnika Jagodine.

Na poslanički mandat ostavke su podneli i lider JS i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković, gradonačelnik Kragujevca i lider stranke "Zajedno za Šumadiju" Veroljub Stevanović, kao i predsednik Skupštine Kragujevca i Stevanovićev stranački kolega Saša Milenić.

To su učinili i poslanici Ujedinjenih regiona Srbije Nebojša Zdravković, koji se opredelio da i dalje obavlja funkciju zamenika gradonačelnika Kragujevca, i Dragi Damjanović koji će ubuduće biti samo predsednik opštine Žagubica.

Tako u skupštinskim klupama više ne sedi nijedan poslanik koje je Agencija za borbu protiv korupcije 21. septembra obavezala da u roku od 15 dana prestane sa istovremenim obavljanjem dve nespojive funkcije.

Poslanik Socijalističke partije Srbije i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović ranije je najavio da će ostati u tom preduzeću, ali su pojedini mediji pre nekoliko dana preneli saznanja da on, ipak, nije u sukobu interesa, jer njegova funkcija poslanika nije u sukobu sa funkcijom direktora, budući da ga je na tu funkciju postavila Vlada Srbije, a ne republički parlament.

Poslanika sa duplim funkcijama ima i u Skupštini Vojvodine, a koordinator vladajuće koalicije u toj instituciji Dragoslav Petrović početkom septembra je najavio da će svi poslanici na koje se odnosi odluka Ustavnog suda Srbije o nespojivosti funkcija podneti ostavke.

To se odnosi na 13 poslanika u pokrajinskom parlamentu od ukupno 120, ali i na izvestan broj funkcionera u izvršnim telima lokalnih samouprava i javnim preduzećima.

Od tih 13 poslanika sa dve ili više funkcija svi su u vladajućoj koaliciji, s tim da 12 pripada poslaničkoj grupi "Za evropsku Vojvodinu", sa Demokratskom strankom na čelu, a jedan je član Socijalističke partije Srbije.

U toj grupi su gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, predsednici opština Tomislav Bogunović (Bač), Živorad Smiljanić (Apatin), Milivoje Vrebalov (Novi Bečej) i drugi.

U Skupštinu Vojvodine do 21. septembra stigle su ostavke na poslaničke mandate gradonačelnika Novog Sada Pavličića, kao i predsednika opština Novi Bečej, Srbobran i Sečanj, Milivoja Vrebalova, Branka Gajina i Predraga Miloševića.

Ranije su ostavke na poslaničke funkcije podneli predsednici opština Sremski Karlovci i Inđija Milenko Filipović i Goran Ješić, kao i državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku Jovica Zarkula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: