Putin: Ljubomorni na Berluskonija

Ruski premijer Vladimir Putin rekao je da su oni koji kritikuju italijanskog premijera Silvija Berluskonija samo ljubomorni na njegove seksualne moći.

Izvor: B92

Petak, 16.09.2011.

16:29

Default images

"Koliko god kinjili Berluskonija zbog njegovog posebnog stava prema lepšem polu, a kinje ga pretežno jer su ljubomorni, on se pokazao kao odgovoran državnik", rekao je Putin, javila je ruska agencija RIA Novosti, a preneo AFP.

Putin je, pored toga, pohvalio i mere koje Berluskoni preduzima u pogledu finansijske štednje kako bi se suzbila kriza u zemlji.

Berluskoni je optužen da je plaćao za seksualne usluge maloletnoj Marokanki, a osmoro ljudi je juče optuženo da je podvodilo prostitutke za njegove zabave u nadi da će zauzvrat dobiti posao ili unosne ugovore.

Optužnice su podignute pošto su tužioci u južnom italijanskom gradu Bariju završili istragu kruga Berluskonijevih prijatelja i saradnika, među kojima su biznismen Đampaolo Tarantini i nemačka glumica Sabina Began.

Tužioci su rekli da je Tarantini u periodu od septembra 2008. do maja 2009. godine angažovao oko 30 devojaka za Berluskonijeve zabave, od kojih je nekima plaćao da pruže seksualne usluge premijeru.

Tužioci tvrde da je Tarantini birao "mlade, vitke" devojke, govorio im šta da obuku i kako da se na ovim zabavama ponašaju, javio je AP.

Komentarišući nove podatke koji još više produbljuju ovaj skandal, italijanski list "Stampa" je u uvodnom članku naveo da "Italija zaslužuje bolje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: