Dačić: Vlada zaustavila malinare

Ministar policije Ivica Dačić kaže da MUP nije zabranio malinarima da blokiraju magistralni put i da je odluku o tome donela Vlada Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.08.2011.

13:45

Default images

Dačić je rekao novinarima u Palati Srbija da zato poljoprivrednici, nezadovoljni otkupnom cenom maline, ne bi trebalo da iskaljuju bes na policiji.

"Pozivam sve građane da se ne sukobljavaju sa policijom. Vlada je odlučila da policija treba da spreči blokadu magistralnih i auto-puteva. Policija nije zadužena da rešava tu vrstu problema", rekao je Dačić.

Proizvođači maline su u utorak, nezadovoljni otkupnom cenom svog proizvoda između 80 i 90 dinara, krenuli iz Arilja ka Beogradu u protestnoj koloni.

Pripadnici Policijske uprave Užice preprečili su im put i zabranili prolaz kamionima i traktorima, što je prouzrokovalo sukob malinara i policije.

Prema Dačićevim rečima, sukob poljoprivrednika i policije je "besmislen" zato što, kako je naveo, i policajci imaju slične probleme kao i poljoprivrednici.

"Apsolutno je pogrešno da se bes bilo koga usmerava prema policiji. I ti policajci su nezadovoljni svojim platama, a šta će biti kada policija krene da blokira i štrajkuje? Ko će onda njih da zaustavi?", upitao je Dačić i istakao da bi problem otkupne cene maline trebalo da se rešava isključivo političkim sredstvima i bez primene sile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: