Srbija će tražiti Paravinju

Ministarstvo pravde Srbije najavilo je da će tražiti ekstradiciju Dragana Paravinje koji je priznao da je ubio devojku na području Hrvatske.

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2011.

16:32

Default images

Ministarstvo je saopštilo da će saglasiti da on bude izručen državi u kojoj je izvršio teže krivično delo.

Ministarstvo pravde će najkasnije u ponedeljak podneti zahtev za izručenje Dragana Paravinje Srbiji, navodi se u saopštenju.

Podseća se da je Okružni sud u Sremskoj Mitrovici osudio Paravinju na četiri godine i šest meseci zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Ministarstvo pravde Srbije navodi i da će se saglasiti "da u skladu sa evropskim konvencijama Paravinja bude izručen zemlji u kojoj je počinio teže krivično delo".

Paravinja, državljanin Hrvatske i Srbije je u zatvoru u Istočnom Sarajevu gde očekuje odluku suda u Sokocu hoće li biti optužen u BiH za tamo počinjena nedela, ili će biti izručen Hrvatskoj ili Srbiji, koje ga traže zbog silovanja.

Ministarstvo pravde Srbije navodi i da je juče obavešteno od Interpola Sarajevo da je Paravinja uhapšen 26. juna na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokolcu.

Interpol Zagreb je raspisao međunarodnu poternicu za Paravinjom radi dovršenja postupka zbog sumnje da je izvršio krivično delo pokušaja silovanja u junu prošle godine, navodi srpsko ministarstvo.

Policija Republike Srpske je 26. juna uhapsila Paravinju, nakon višednevne potrage za njim, u Donjim Srđevićima, širem rejonu Srpca a on je potom priznao da je ubio Antoniju Bilić (17) iz Drniša u Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: