"Već 130.000 potpisa peticije URS"

Peticiju o decentralizaciji URS-a potpisalo do sada u Srbiji 130.000 građana, od kojih u Zaječaru 11.000, rekao lider stranke Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.04.2011.

19:09

Default images

Polovina tih građana u Zaječaru nisu članovi Ujedinjenih regiona Srbije, niti G17 plus i zato je to narodna peticija, izjavio je Dinkić.

"Istočni deo Srbije napušta stanovništvo i u njemu, iako je samo dva puta manje od Vojvodine, živi čak pet puta manje ljudi. Želimo da peticiju pretočimo u zakone koji će omogućiti da van Beograda ostaje znatno više novca", rekao je Dinkić.

Dinkić je rekao da bi se decentralizacijom sprečio dalji odliv mladih, ali je veoma važno imati i dobre puteve.

"Moramo napraviti auto-put od Paraćina do Zaječara i povezati ovaj kraj sa Koridorom 10", dodao je on.

Takođe, treba omogućiti građanima u lokalnim sredinama da sami biraju i razrešavaju svoje predsednike", kazao je Dinkić i napomenuo da bi zaječarska gradska kasa bila punija za 202 miliona dinara.

"Samo na taj način bi lokalne vlasti mogle da smanje firmarine i druge lokalne takse i stvore ambijent za ekonomski razvoj", smatra lider URS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: