Subota, 29.01.2011.

11:45

Bespasošni režim sa Makedonijom

Građani Makedonije i Srbije će uskoro moći prelaziti granicu sa ličnom kartom umesto s pasošem, najavio ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug

Default images

Ovo je dogovoreno na njegovom poslednjem susretu s makedonskom koleginicom Gordanom Jankulovskom, sa kojom će se sutra pre podne ponovo sastati.

"Pripremićemo sve uslove za prelaz granica sa ličnom kartom i kada premijeri Srbije i Makedonije budu imali sledeći sastanak, onda bi se to potpisalo i ozvaničilo", rekao je Dačić .

Dačić je istakao i zalaganje Srbije za skorašnje otvaranje još jednog graničnog prelaza između Makedonije i Srbije Ogut-Golema Crcorija.

U vezi s položajem manjina u obe zemlje, Dačić je kazao da Srbija garantuje poštovanje ljudskih prava makedonskoj manjini u zemlji i da isto očekuje i od Makedonije.

Dačić predvodi delegaciju Srbije na obeležavanju Svetog Save u Makedoniji, a sinoć je ta delegacija, u kojoj su i savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića za Srbe u regionu i religiozna pitanja Mlađan Đorđević i predstavnici kulturno-prosvetne zajedice Srbije, prisustvovala Centralnoj proslavi Savetosavskog sabora u selu Kučevište na Skopskoj crnoj gori, gde su većina stanovništva Srbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: