Utorak, 14.12.2010.

00:26

Kosovo: DPK dobio najviše glasova

Demokratska partija Kosova Hašima Tačija osvojila je 33,5 odsto glasova birača na parlamentarnim izborima na Kosovu, saopštila je Centralna izborna komisija.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Među srpskim strankama najviše glasova dobila Samostalna liberalna stranka.

Predsednica CIK Valjdete Daka kazala je da je, prema 99 odsto prebrojanog glasačkog materijala, drugo mesto po broju osvojenih glasova sa 23,6 odsto pripalo Demokratskom savezu Kosova, a slede pokret Samoopredeljenje sa 12,2 odsto i Alijansa za budućnost Kosova sa 10,8 posto.

Na petom mestu po broju osvojenih glasova je Alijansa za novo Kosovo sa 7,1 odsto, a slede Demokratski savez Dardanije sa 3,3 i partija "Fryma e re" sa 2,2 odsto glasova birača. Među srpskim partijama najviše glasova je dobila Samostalna liberalna stranka - 12.525.

Jedinstvena srpska lista je osvojila 5.010 glasova, Socijaldemokratska stranka Kosova i Metohije 989 glasova, Srpska demokratska stranka 642, Srpska kosovskometohijska stranka 860, dok je Crnogorska demokratska stranka dobila 221 glas.

Na izborima je glasalo ukupno 712.526 birača.

Centralna izborna komisija, kazala je Daka, nije odgovorna za nepravilnosti koje su se dogodile na izborima, jer se tim pitanjima bavi panel za izborne prigovore i žalbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Podeli: