Jovanović, Đilas: Pomoći studentima

Lider LDP-a Čedomir Jovanović razgovaraće s gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom o rešenju problema studenata koji štrajkuju glađu zbog školarina.

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2010.

11:39

Default images

Dvojica nekadašnjih studentskih lidera su na putu pronalaska rešenja koji će pomoći da se studentima hitno omogući normalan nastavak studiranja.

Jovanović je već ranije zatražio da grad učini sve što može. Kako je rečeno u LDP-u, u toku dana će biti poznato rešenje za studente, na kome, u saradnji sa Đilasom, operativno radi odbornička grupa te stranke.

Oko 50 studenata provelo je noć ispred Vlade Srbije štrajkujući zbog toga što ne mogu da pređu na budžetsko školovanje, iako su stekli 48 bodova.

Štrajkuju studenti Fakulteta političkih nauka, Geografskog fakulteta, Visoke poslovne škole, Visoke elektrotehničke škole, fakulteti Univerziteta umetnosti, a podršku kolegama dali su i akademci Filozofskog i Filološkog fakulteta.

Sindikat radnika u prosveti podržao studente

Sindikat radnika u prosveti Srbije podržao je studente koji štrajkuju glađu ispred vlade, navodeći da "sa ovako neodgovornom vlašću" njihov protest ima vrlo malo šanse da uspe.

"Zato ih molimo da vode računa o svom zdravlju i da duboko procene vredi li njihova žrtva svega ovoga", navedeno je u saopštenju.

Sindikat je naglasio da se "sada na delu vidi koliko koštaju i do čega dovode olako data obećanja o školarinama, materijalnom položaju nastavnika, odmrzavanju plata, racionalizaciji obrazovanja, otpremninama i mnogim drugim problemima koji su proglašeni rešenim, a koja su i dalje otvorena".

Studenti drugi dan štrajkuju glađu ispred Vlade Srbije, jer dva meseca ne mogu da pređu na budžetsko školovanje, iako su stekli 48 bodova.

Noćili su pod improvizovanim šatorom i u očekivanju da ih neko iz vlade primi, ostaće na ulici do ispunjenja zahteva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: