Petak, 12.11.2010.

11:36

Poverenik donirao 50 miliona

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti donirao je iz svog budžeta za obnovu Kraljeva 50 miliona dinara.

Izvor: Beta

Default images

Poverenik Rodoljub Šabić stavio je na raspolaganje 50 miliona dinara nepotrošenih sredstava službe na čijem je čelu za saniranje posledica zemljotresa u Kraljevu.

U saopštenju Šabićevog kabineta, navodi se da se radi o sredstvima ušteđenim sa budžetske pozicije poverenika za informacije od javnog značaja.

Poverenik je taj novac stavio na raspolaganje pismom upućenim ministru Milanu Markoviću, koji je i koordinator Vlade za pružanje pomoći Kraljevu.

"Javnosti je donekle poznato da je zbog specifičnih okolnosti u kojima deluje organ na čijem čelu se nalazim svake godine 'vraćao' u budžet značajan, vrlo veliki, procenat sredstava koji je imao na raspolaganju. Ista situacija je i ove godine", izjavio je Šabić.

On je dodao da su sredstva ušteđena, pre svega, nastojanjima njegovih saradnika da racionalno postupaju sa novcem i zbog činjenice da su svake godine uspevali da za projekte i aktivnosti obezbede značajnu podršku stranih donatora.

"I treće, najbitnije, jer poverenik zbog toga što nema na raspolaganju prostor ni izbliza adekvatan realnim potrebama, u kontinuitetu radi sa veoma malim brojem saradnika, daleko manjim od projektovanog. I u ovom trenutku kad Poverenik ima najviše saradnika od osnivanja, taj broj je otprilike dva i po puta manji od projektovanog broja", naveo je Šabić.

Poverenik je dodao da nije previše srećan zbog velikih ušteda jer je sa tim sredstvima, da je imao odgovarajući broj saradnika, mogao da uradi mnogo više.

"Ali, kada je situacija već takva kakva je, moji saradnici i ja bili bismo veoma zadovoljni ako bi ušteđena sredstva bila usmerena tamo gde su najpotrebnija, a mislimo da su u ovom trenutku najpotrebnija postradalom gradu Kraljevu", rekao je on i apelovao i na druge koji se eventualno nalaze u sličnoj situaciji da urade isto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: