Nova vest
Košarka 4

28.5.2024.

15:45

"Dražen je moj idol, ali Jokić je MVP"

Poznati košarkaški menadžer Miodrag Miško Ražnatović govorio je za španske medije o najboljem košarkašu sveta Nikoli Jokiću.

Srđan Novaković
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ražnatović je u intervjuu koji je dao španskom portalu Relevo, govorio o tome ko je za njega najbolji košarkaš svih vremena. 

Dražen Petrović je moj idol od detinjstva i zahvaljujući njemu koristio sam broj 4, i u mojoj e-mail adresi i imenu na društvenim mrežama, ali Nikola Jokić je trostruki NBA MVP, jedino su četiri igrača u istoriji košarke bolja od njega. Zato nije teško dati odgovor na pitanje ko je za mene najbolji evropski igrač ikada, iako priznajem da je teško porediti različite ere”, rekao je Ražnatović.

Jedan od najpoznatijih košarkaških agenata u Evropi, zabrinut je za budućnost Evrolige, koja se sve teže nosi sa dominacijom NBA lige, zbog toga na starom kontinentu gledamo sve manje zvezda. 

Zaljubljen sam u evropsku košarku. Ona je moj posao, volim Evroligu, ali mislim da ona nema svetlu budućnost” rekao je Ražnatović i dodao “NBA ima sve više finansijskog prostora, kao i mesta u timovima, a NBA G liga, kao i univerzitetska košarka, pokazuju se puno više finansijski isplativijim za sve igrače, što naravno odvlači i sve više mladih igrača koji odlaze u Severnu Ameriku. Evropske ekipe u isto vreme odbijaju da daju pravu priliku nadolazećim talentima i imaju sve starije ekipe", kaže Ražnatović i nastavlja. 

Stvarno ne znam ko će biti lica Evrolige za tri ili četiri godine. Jednostavno sam zabrinut oko košarke u Evropi. Nema sumnje da je takmičenje zanimljivo, ali Evroligi nedostaju prave zvezde kao što su Spanulis, Diamantidis ili Navaro. Voleo bih da nisam u pravu, ali oko ovih stvari obično jesam”.

Podeli:

Komentari 4

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu