Rešen problem u školi u Altini

Hiperaktivni dečak ostaje u školi u beogradskom naselju Altina. Deca od ponedeljka ponovo na nastavi.

Izvor: B92

Petak, 29.10.2010.

16:33

Default images

Posle nedelju dana koliko deca nisu išla u školu, zbog hiperaktivnog đaka, školski odbor osnovne škole u beogradskom naselju Altina zaključio je da postoje svi uslovi da deca dolaze na nastavu.

Roditelji su bili zabrinuti za bezbednost svoje dece zbog jednog hiperaktivnog đaka iz šestog razreda.

Dečak je od polovine oktobra krenuo u školu “Sava Šumanović” posle jednogodišnje pauze u školovanju i izbacivanja iz prethodne škole zbog agresivnog ponašanja, ali su se problemi nastavili. Roditelji ostalih đaka nisu želeli da njihova deca, kako kažu, u nebezbednom okruženju pohađaju nastavu iako su nastavnici na svom radnom mestu.

Direktorka škole Jasmina Tonić izjavila je ranije danas za B92 da razume strah roditelja.

“Ja, niti bilo ko od nas, ne može da uđe u to šta je pravo svakog roditelja i svako od nas misli da čini za svoje dete ono najbolje. Hajde da kažemo da je to neka preventiva da se ne dogodi nešto mnogo gore od toga i iz tog razloga mogu da kažem da postoji strah i da je on na neki način opravdan”, ocenjuje ona.

Roditelji neke dece pretili su čak i da će decu ispisati iz škole i istrajavaju u zahtevu da se dečak prebaci u drugu školu zato što se đacima ne može garantovati bezbednost. S druge strane, majka hiperaktivnog dečaka bila je jasna da ispisivanje iz škole ne dolazi u obzir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: