Pao sportski avion, dvoje mrtvih

Srušio se avion na sportskom aerodromu u Lisičjem jarku, 20 kilometara od Beograda ka Zrenjaninu, poginuli su pilot Davorin Pavlović i 22-godišnja putnica A.Š.

Izvor: B92

Subota, 04.09.2010.

14:53

Default images

Do nesreće je došlo nakon 15 minuta leta, kada je pilot pokušao da sleti na pistu. Došlo je do direktnog udara u pistu, te je posada preminula na mestu udesa.

Uzrok nesreće je za sada nepoznat, a kako saznaje B92, avion je nedavno remontovan. Istragu sprovodi Komisija za udese Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

Reč je o avionu koji je u vlasništvu aerokluba Falkon iz Zrenjanina.

"Nesreća se dogodila tokom sletanja, kada je avion-dvosed Zlin 526f direktno udario u pistu, a poginuli su pilot i putnica", rekla je za B92 Katarina Andrić Milosavljević, portparolka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

Školska akrobatska letelica potpuno je smrskana. Okolo su razbacabni delovi letelice, komadići stakla i kacige putnika. Kako saznaje B92 od očevidaca koji nisu želeli da pred kamerama govore o nesreći, sa pilotom je u avionu bila 22-dvogodišnja A.Š. koja je krenula na svoj prvi promotivni let.

Tokom manevra, iz za sada neutvrđenih razloga, avion je udario direktno u pistu, a oboje su poginuli na licu mesta.

Davorin Pavlović, iskusan je letač i bivši vojni pilot. Prošle nedelje je dobio nagradu za životno delo, za 45 godina letenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: