Otvorena nova škola u Borči

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas svečano je otvorio novu osnovnu školu "Jovan Ristić" u Borči.

Izvor: B92

Sreda, 01.09.2010.

15:49

Default images

Đilas je najavio izgradnju još dve osnovne škole u naseljima Višnjica i Leštane.

"Ovo je šesta novoizgrađena škola za poslednje dve godine, a čim se reše imovinsko-pravna pitanja, krenuće se u realizaciju škola u Višnjici i Leštanima", najavio je gradonačelnik.

Takođe je podsetio da je u prethodnom periodu izgrađeno i 12 fiskulturnih sala.

Ispunjeno je, prema njegovim rečima, obećanje dato prošle godine da će biti povećan broj razreda koji dobijaju besplatne udžbenike od grada.

"Za sada su u pitanju prvi, drugi i peti razred, dok ćemo, u toku naredne godine, pokušati da uvećamo broj razreda", ukazao je Đilas.

On je rekao da je nova škola u Borči projektovana i za boravak dece sa posebnim potrebama, koji će, kako je naveo, moći nesmetano da uče i igraju se sa svojim drugarima.

Gradski sekretar za obrazovanje Vladimir Todić rekao je da je nova škola u velikoj meri rasteretila obližnje dve škole, sa kapacitetom od 900 mališana u jednoj smeni.

Predsednik opštine Palilula Danilo Bašić je podsetio da u naselju Borča nije napravljena škola duže od 30 godina.

Vrednost radova na izgradnji objekta je 350 miliona dinara, površine skoro 5.000 kvadratnih metara, sa 24 učionice i osam učionica za specijalne namene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: