Požar u kanjonu Tare

U kanjonu Tare izbio je požar na dva mesta, koji pokušavaju da ugase pripadnici žabljačke vatrogasne jedinice i Nacionalnog parka "Durmitor".

Izvor: B92

Četvrtak, 26.08.2010.

22:30

Default images

U gašenju požara im pomažu i vatrogasci iz vladinog Sektora za vanredne situacije.

"Vatra gori u predelu Ujač, na teritoriji opštine Pljevlja, koji pripada Nacionalnom parku 'Durmitor', kao i u Tmorima. Požar je zahvatio oko dva hektra", rekao je komandir žabljačke Vatrogasne jedinice Drago Popović.

Popović je, za Televiziju Crna Gora, izjavio da za sada gore nisko rastinje i mlada stable bora, ali da krošnje velikih stabala još nisu obuhvaćene vatrom i da je požar delimično lokalizovan.

"Gašenje vatre otežava nepristupačan teren, a vatra se širi niz litice. Nadamo se da se u toku noći vatra neće mnogo proširiti, iako postoji opasnost od širenja prema kanjonu Tare, dok je sa strana požar koliko-toliko lokalizovan", rekao je Popović.

On je naveo da je u gašenju vatre učestvovao i specijalni avion "kanader", i dodao da se nada da će i tokom noći taj avion moći da pomogne vatrogascima u gašenju požara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: