Vladavina prava izazov za Crnu Goru

Vladavina prava je jedan od najvećih izazova za Crnu Goru, rekao je odlazeći američki ambasador u toj državi Roderik Mur.

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2010.

13:48

Default images

On je rekao da za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala treba da postoji jaka politička volja, ali i snažne institucije

“I tu možete biti sami sebi najbolji prijatelj ili najgori neprijatelj”, rekao je Mur u intervjuu za podgoričke "Vijesti" kao i da snažna politička volja i snažne institucije mogu dovesti svako društvo do efikasne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Vladavina prava je jedan od najvećih izazova za ovu zemlju, makar što se tiče vašeg puta u EU i NATO. To nije nešto što je jedinstveno za Crnu Goru, jer se svaka od postsocijalističkih država u istočnoj Evropi suočavala ili još suočava sa tim”, kazao je Mur.

Odlazeći američki ambasador je takođe demantovao i da je tražen odlazak crnogorskog premijera Mila Đukanovića sa političkih funkcija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: