Kušner: Stav MSP jača nezavisnost

Odluka o proglašenju nezavisnosti Kosova je "nepovratna", izjavio je danas francuski šef diplomatije Bernar Kušner, komentarišući mišljenje MSP o Kosovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2010.

20:04

Default images

"To mišljenje jasno potvrđuje da deklaracija o nezavisnosti Kosova ne krši ni međunarodno pravo, ni rezoluciju 1244", navodi Kušner.

Kušner je podsetio da je takav stav Francuska uvek i navodila. "Mišljenje suda jača nezavisnost Kosova, koja je na snazi više od dve godine i već je priznata od 69 država", naveo je on.

"(Odluka o) nezavisnosti Kosova je nepovratna", rekao je francuski šef diplomatije.

"Razmišljajući o mogućem razočarenju Srba i mogućem zadovoljstvu Kosovara, još jednom izražavam svoje lično prijateljstvo i prijateljstvo francuskog naroda za te dve države", navodi se u saopštenju Kušnera koji je podsetio da Srbija i Kosovo "teže da postanu zemlje članice Evropske unije".

Francuski ministar je poručio da "sve zemlje koje su čekale mišljenje (Međunarodnog suda u Hagu) kako bi odlučile (da podrže odluku) o nezavisnosti nove države, više nemaju razloga za čekanje".

Nezavisnost Kosova do sada je podržalo 69 država, među kojima su SAD i 22 od ukupno 27 članica EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: