Zakon o finansiranju u septembru

Zakon o finansiranju političkih stranaka naći će se na jesen na dnevnom redu zasedanja Skupštine Srbije, izjavila je ministarka pravde Srbije Snežana Malović.

Izvor: B92

Sreda, 07.07.2010.

11:56

Default images

"Postoji konsenzus stranaka o zakonu i njegova radna verzija će ukoro biti objavljena", rekla je ona u pauzi skupa "Oduzimanje imovine stečene krivičnim delom".

Predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da se ta stranka zalaže za reformu političkog sistema, ali da se protivi uvođenju većinskog sistema.

Na pitanje novinara kako komentariše izjavu ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića da ne postoji konsenzus za reformu političkog sistema i ograničavanje moći političkih partija, Dačić je kazao da "SPS ne sprečava reformu".

"Nisu sve reforme dobre", rekao je Dačić i dodao kako ne veruje da bi opozocione političke stranke prihvatile zakon o državnoj izbornoj komisiji po kome članove tog tela ne bi davale partije jer bi sumnjale da je vlast postavila svoje ljude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: