CG: Srpskih turista manje nego lane

Ministar turizma Crne Gore Predrag Nenezić kaže da je predsezona očekivano slabija, ali da nije ni loša. Najveći pad posete gostiju iz Srbije, BiH i Makedonije.

Izvor: B92, Vijesti

Utorak, 22.06.2010.

13:03

Default images

Predsezona jeste slabija, ali nije toliko loša, jer u ovom trenutku imamo 28.000 registrovanih turista, od čega stranih 25.000, izjavio je "Vijestima" Nenezić.

Prema zvaničnim podacima, u Crnoj Gori se trenutno nalazi šest odsto manje turista nego u istom periodu prošle godine.

Najviše turista je u Budvi, oko 15.700, ili za oko pet odsto manje nego godinu ranije. Na primorju, pad turista u odnosu na lani bilježe Bar i Ulcinj, a rast je u Tivtu i Kotoru.

Nenezić kaže da je očekivano da će ove godine sezona biti kraća i koncetrisanija na jul i avgust, i da su o tome stalno govorili, kao pojavi na celom Mediteranu ove godine.

"Kriza je, besparica, znali smo da će sezona biti kraća, i da se mora koncentrisati na glavne mjesece. Međutim, i u uslovima krize, Crna Gora prolazi znatno bolje nego mnoge destinacije", rekao je on, i dodao da očekuje da će nešto slabija predsezona biti nadoknađena u špicu.

Ministar je kazao da ohrabruje što se vraćaju zapadna tržišta na brojke iz rekordne 2008, kao i da za rusko tržište ne treba brinuti.

"Najveći je pad tržišta Srbije, BiH, Makedonije, ali očekujemo da će se to nadoknaditi, jer se vodi jaka kampanja za svakog gosta", rekao je Nenezić, kao i da je u toku regionalna kampanja o jeftinom ljetovanju u Crnoj Gori, i da će tek jul pokazati pravi odgovor sa ovih tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: