Nastavljena hapšenja za korupciju

Policija u Kragujevcu uhapsila je vlasnika i preduzeća "M. V. Lulić" Miloja Raičevića (55), osumnjičenog sa još petoro ranije uhapšenih za mito i korupciju.

Izvor: B92

Subota, 22.05.2010.

17:48

Default images

Raičević, kome je istražni sudija odredio pritvor prošle nedelje, spoveden je u okružni zatvor u Petrovcu.

Kako je Beti nezvanično rečeno, on je uhapšen ispred zgrade suda, a pretpostavlja se da je sa advokatima hteo da se dobrovoljno javi.

Raičević je bio u bekstvu od 18. maja kada je policija uhapsila petoricu Kragujevčana osumnjičenih da za mito i korupciju, uključujući i visokog policijskog funkcionera u tom gradu.

U utorak su uhapšeni predsednik Upravnog odbora "Autosaobraćaja" Vladan Živanović (62), vlasnik i direktor preduzeća "Džoda MM Kompani" Tomislav Đorđević (64) i vlasnik autoprevozničke radnje "Rende" Milenko Cmiljanić (63) iz Kragujevca.

Uhapšeni su i načelnik Odeljenja za analitiku i evidencije Policijske uprave u Kragujevcu Goran Divac (63) i vlasnik i direktor preduzeća "Žigolje" iz Leška Ljubodrag Šljivić (51).

Prema navodima policije, Živanović je februara 2009. tražio i primio mito od 95.000 evra od Đorđevića.

Đorđević se sumnjiči je novac po prethodnom dogovoru prikupio zajedno sa Cmiljanićem, Divcem, Šljivićem i Raičevićem da bi im Živanović omogućio izgradnju stambeno-poslovnog objekta na placu "Autosaobraćaja" u strogom centru Kragujevca.

Živanović je izdejstvovao i zaključivanje ugovora o zajedničkoj gradnji između "Autosaobraćaja" i Đorđevićevog preduzeća "Džoda MM Kompani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: