Šutanovac:Davinić privatno u Parizu

Ministar Dragan Šutanovac kaže da je bivši ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić privatno putovao u Pariz u vreme kad se radilo na sporazumu o kupovini satelita

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2010.

14:19

Default images

"Juče sam, proveravajući tok događaja i sve dokumente, našao da je Davinić u to vreme putovao privatno u Pariz", kazao je Šutanovac.

Šutanovac je rekao da je za pitanje Davinića nadležno pravosuđe i ponovio da podržava kompenzaciju sa Izraelom ukoliko postoji mogućnost za to.

"Očigledno je da pokušavamo da spasimo što se spasiti može, a kompenzacija je interes svih nas", naveo je ministar.

Bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić izjavio je NIN-u da obavezujući ugovor o zakupu izraelskog satelita nikada nije potpisan i da je "skandal" arbitraža u Londonu, koja je odredila da Srbija plati Izraelu 36 miliona evra.

Ugovor o zakupu satelita od izraelske firme "Imidžset" potpisao je 2005. godine tadašnji ministar odbrane Prvoslav Davinić, a međunarodna arbitraža je utvrdila da Srbija treba da isplati 36 miliona evra, u skladu sa odredbama tog dokumenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: