Bogdanović pozvao na mir i dijalog

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović pozvao na pomirenje Srba i Albanaca na Kosovu, istakavši da je dijalog jedini način da rešavaju svoje probleme.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2010.

17:08

Default images

Bogdanović je to rekao u Goraždevcu, gde tamošnji Srbi proslavljaju seosku slavu - Dan svetog Jeremije. Žitelji Goraždevca na dan slave se tradicionalno kupaju u seoskom potoku, za koji kažu da je za njih neka vrsta duševnog čistilišta.

Jedan od gostiju slave bio je ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

"Želim da iz Goraždevca pozovem Albance da prihvate iskreno pruženu ruku pomirenja svojih komšija Srba. Dosta je bilo trvenja i svađa. Srbija je spremna da jedino dijalogom, razgovorom, rešava sve problem koji postoje na ovim prostorima. Istovremeno, Srbija nije spremna da se odrekne nijednog dela svoje teritorije", rekao je Bogdanović.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju je firmi “Milena” iz centralne Srbije dalo kredit od 4, 7 miliona dinara da otvori pogon u Goraždevcu. U njemu je zaposleno 11 tkalja i pletilja.

U Goraždevcu su u društvu Bogdanovića bili i funkcioneri Socijalističke partije Srbije, Branko Ružić i Dejan Radenković.

Oni očekuju od lokalnih samouprava koje finansira Vlada Srbije više pomoći lokalnom stanovništvu.

U Goraždevcu živi oko hiljadu Srba. Za razliku od ostalih delova Kosova, njima telefonska linija “Telekoma Srbije” nije prekidana. Kažu da su se sami izborili za to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: