Dva incidenta u Gračanici i Žaču

Na Kosovu su zabeležana dva incidenta. Jedan Srbin pretučen je u nedelju ujutro kod Gračanice, dok su u selu Žač kod Istoka kamenovani šatori Srba povratnika.

Izvor: B92

Nedelja, 04.04.2010.

17:52

Default images

Ivica Živić prijavio je policiji da su ga pretukle četiri osobe na putu Gračanica- Laplje selo. U policiji nisu mogli da navedu motive presretanja, dodajući da je otvorena istraga. U drugom incidentu, u selu Žač kod Istoka nema povređenih, ali ima zabrinutosti kod Srba povratnika.

U policiji kažu da je Ivica Živić napad prijavio prethodne noći, navodeći da ga je grupa od četiri naoružane osobe zaustavila i duže vreme maltretirala. Na kraju su ga pretukli i oduzeli mi automobil.

U drugom incidentu, u selu Žač kod Istoka, nema povređenih ali su Srbi povratnici zabrinuti. Albanci u ovom selu danima protestuju tvrdeći da među 26 povratnika ima i onih koji su činili zločine tokom rata 1999. godine.

Nakon okupljanja koje je trajalo sat vremena, jedan od demonstranata je bacio kamen na mesto gde su povratnici montirali šatore u kojima spavaju, čekajući odluku o renoviranju i izgradnji kuća.

Povratnici u Žaču su preneli da su kamenovanje zabeležili i vojnici Kfora.

Napad kamenjem na šatore povratnika u Žaču dogodio se i tokom protekle noći. Policija je, kažu povratnici, upoznata sa kamenovanjem učesnika protesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: