Sud odbio Karadžićev zahtev

Žalbeno veće Haškog suda odbilo je zahtev Radovana Karadžića da mu se odobri odlaganje početka suđenja i na taj način potvrdilo odluku prvostepenog sudskog veća

Izvor: B92

Četvrtak, 01.04.2010.

12:45

Default images

Karadžić je u zahtevu za odlaganje suđenja do 17. juna naveo da mu je potrebno više vremena da bi pripremio odbranu u postupku koji se protiv njega vodi pred Tribunalom.

Suđenje Karadžiću počelo je krajem oktobra prošle godine i nastavljeno posle višemesečne pauze početkom marta, kada je Karadžić odbacio optužbe, istakavši da Srbi u BiH nisu želeli rat i da je njihov cilj bio očuvanje Jugoslavije.

Bivši vođa bosanskih Srba je u dve tačke optužen za genocid u Srebrenici i još sedam opština u BiH, dok se u preostalih devet tačaka tereti za progon, istrebljenje, ubistva, deportacije i uzimanje međunarodnih talaca tokom rata u BiH, od 1992. do 1995. godine.

Karadžić je uhapšen u Beogradu 21. jula 2008. godine, gde je živeo pod imenom Dragan Dabić. Deset dana kasnije je izručen Haškom sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: