Milić: Luka je problem države

Odbor za bezbednost nije mesto na kome bi se raspravljalo o privatizaciji Luke Beograd, rekao je član ovog tela Nenad Milić u emisiji "Kažiprst" B92.

Izvor: B92

Utorak, 23.03.2010.

10:29

Default images

Posle neuspelog pokušaja članova Odbora za bezbednost Skupštine Srbije da održe sednicu o navodima Stanka Subotića da su njegovim novcem privatizovani Luka Beograd i "Novosti", Milić dodaje da je rešavanje problema veze organizovanog kriminala i krupnog kapitala - posao države.

To što sednica Odbora za bezbednost nije održana, član Odbora iz redova LDP-a Nenad Milić vidi isključivo kao međustranačka prepucavanja, a ne kao nespremnost da se otvore pitanja organizovanog kriminala i veze između kriminala i krupnog kapitala.

"Mislim da je što se tiče predlagača, mislim SRS-a, sasvim jasno, i to se dešava već duže vreme, da oni pokušavaju da utvrde vezu svojih bivših članova iz SNS-a sa određenim kontroverznim biznismenima ili kako god ih zvali", smatra Milić.

"Na tom odboru se ništa ne bi desilo da je održan, osim što bi se prepucavale dve stranke, uglavnom SRS i SNS”, ocenjuje on.

Sa druge strane, problem se, kaže Milić, rešava na nivou države, a vlast u državi, prema njegovim rečima, pokazuje slabost kada se potegne to pitanje.

"Nema rešenja tog problema ukoliko se taj problem rešava preko medija. Država je ta i državni organi su ti koji to moraju da reše”, poručuje Milić, a pored slabosti vlasti, za takvu situaciju ima još jedno objašnjenje.

"Ili percepcijom onih koji to pokušavaju da to reše, jer je uvek važna percepcija javnosti o nekoj temi, o nekom čoveku. I to je bilo i 2000. i 2001. i u toku ‘Sablje’ i pre ‘Sablje’, za razne akcije. Uvek su kriminalne grupe ili neke druge zainteresovane grupe glavninu svoje borbe vodile preko medija", navodi on.

Kao jedan od ključnih nedostataka u radu Odbora za bezbednost Milić navodi činjenicu da Odbor ne koristi mogućnosti koje mu pruža zakon, između ostalog i da traži od svih bezbednosnih agencija uvid u dokumentaciju, predmete i zakonitost mera koje se primenjuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: