Deca evakuisana zbog klizišta

U dvorištu predškolske ustanove "Dr Simo Milošević" pojavilo se klizište, zbog čega su deca evakuisana iz vrtića i preseljena u objekat "Zlatni bor".

Izvor: B92

Petak, 19.03.2010.

14:27

Default images

U trenutku obrušavanja jednog dela dvorišta, u vrtiću je bilo sedamdeset devetoro dece. Direktorka predškolske ustanove Jasmina Bouali-Stanojković kaže da vrtić do daljeg neće raditi, kao i da se za pomoć obratila svim nadležnim gardskim službama.

"Odmah smo izašli na teren, sedamdeset devetoro dece, koliko ih je bilo u tom trenutku u objektu, smo pažljivo evakuisali, izneli sve njihove stvari, i odmah iza toga krenuli sa stvarima one dece koja danas nisu došla", kaže Bouali Stanojkovićeva.

Direktorka dodaje da je evakuacija prošla u najboljem redu.

"Meni ono što je najbitnije i svim zaposlenima to je da je u roku od 15 minuta obavljena evakuacija dece. Roditelji su se ponudili za pomoć, prosto svi smo se našli na licu mesta i po pitanju dece je krajnje sve bezbedno i dobro urađeno", kaže direktorka vrtića.

Gradski Sekretarijat za dečju zaštitu oglasio se saopštenjem u kome kažu da je problem klizišta terena na kome se nalazi vrtić uočen ranije i da je urađen predlog mera za sanaciju terena.

U toku je izrada tehničke dokumentacije za sanaciju objekta i uređenje dvorišta, koja podrazumeva, između ostalog i kontrolisano odvođenje atmosferskih voda, ozelenjavanje i postavljanje bezbednosne ograde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: