Počelo suđenje Kerumu zbog vrtića

Pred Prekršajnim sudom u Splitu počelo je suđenje kontroverznom splitskom gradonačelniku Željku Kerumu i gradu Splitu zbog afere s vrtićima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2010.

14:46

Default images

Kerum se nije pojavio na sudu, a umesto gradonačelnika Splita, na ročište su došli njegova zamenica Anđelka Visković, advokat Mira Šarić i ljudi iz stručnih službi grada.

Splitsko državno tužilaštvo tereti Keruma i grad Split za prekršaj Zakona o javnoj nabavki, jer za uređenje novih vrtića nije primenjen pregovarački postupak, već su ugovori bili sklopljeni s firmom Taho Keramika, Kerumovog prijatelja Ivice Livaje.

Tužilaštvo traži da se zbog kršenja zakona grad Split kazni sa 150 000 kuna (oko 20 000 evra), a gradonačelnik Kerum sa 50 000 kuna (7 000 evra).

Ročište 28. januara je odloženo, jer se Kerum nije pojavio na Sudu.

Kerum je ranije izjavio da su kazne moguće ako se utvrdi da je prekršio pravne propise, ali da veruje da će optužnica biti odbačena. Dodao je da mu je cilj bio da otvori vrtiće na vreme do 1. septembra prošle godine, ističući da je njegova firma za renoviranje vrtića poklonila 2,7 miliona kuna.

On je, takođe, optužio novinare da su izmislili celu aferu s vrtićima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: