Državi Uskokovićevi objekti

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela je svih 12 objekata koji su sudskom odlukom privremeno oduzeti bivšem direktoru EDB-a Branislavu Uskokoviću.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 29.01.2010.

01:55

Default images

Od oduzetih objekata, država će na ime zakupa ostvariti mesečni prihod veći od 10.000 evra. Državni sekretar u Ministarstvu prave Slobodan Homen je izjavio Tanjugu da je reč o kućama, stanovima i lokalima u užem centru Beograda u kojima se nije živelo, već su bili izdavani u zakup, kao i da će Direkcija preuzeti naplatu zakupnine.

"Ovo nije konačan spisak i finasijska istraga se i dalje nastavlja. Ovo nije konačan spisak niti broj stanova, odnosno, nepokretnosti. Prema zahtevu Tužilaštva, nama je dostupna informacija da će se oduzeti još 450 kvadratnih metara u Beogradu, kao i veći broj nepokretnosti u Crnoj Gori i u Parizu", rekao je Homen.

Državni sekretar je naveo da je većinu imovine Uskoković prebacio na najbliže članove porodice, ali da se upravo zahvaljujući Zakonu o oduzimanju imovine stečene kriminalom, koji je počeo da se primenjuje prošle godine, tako stečena imovina može oduzeti i članovima porodice.
On kaže da je Tužilaštvo prvi put, od primene ovog Zakona, podnelo zahtev da se oduzme jedna firma koja je kupljena u privatizaciji, ima 200 zaposlenih i uspešno posluje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: