Stojiljković: Očekivani rezultati

Politički analitičar Zoran Stoiljković kaže da su rezultati lokalnih izbora očekivani i da bi novi izbori u Srbiji mogli da budu u drugoj polovini 2010. godine.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 07.12.2009.

11:26

Default images

Stoiljković je gostujući u Kažiprstu B92 ocenio da, uz svu kampanju i marketinški rad, na lokalne izbore na Voždovcu izašlo jedva nešto više od dve petine birača i da kandidati nisu razbudili rezignirano i apatično biračko telo.

"Nije ništa neočekivano, ali je interesantno da uz svu kampanju u kojoj su izbori proglašavani bitkom za Voždovac, na izbore izašlo nešto malo više birača nego u junu, što je normalno s obzirom na period kada se održavaju izbori. Ovi izbori su pokazali da je biračko telo ipak apatično", rekao je on.

Stoiljković smatra da će izbora biti u trenutku u kome vlast proceni da joj se više isplati da ih organizuje, jer vlast čeka da prođe pun izborni period i da predstoji izvesna rekonstrukcija vlade, koja će predstavljati mogućnost da se na mala vrata racionalizacijom smanji broj ministara.

Ističući da građani već pet do sedam godina insistiraju na dominaciji pitanja kvaliteta života, zaposlenosti, standarda, borbe protiv korupcije, on je ocenio da ima osnova da se pretpostavi da su kod kuće ostali birači pre svega grupacije oko Demokratske stranka.

Očuvan je trend rasta naprednjaka, koji su stigli i do više od jedne trećine biračkog tela i usisali biračko telo radikala i koji će sa narodnjačkom koalicijom formirati stabilnu većinu na Voždovcu.

Stoiljković je ocenio da DS nije ostvarila loš rezultat i da nije doživela poraz, ali da nema razloga da bude previše zadovoljna i da ta stranka mora da se "profilira".

Stoiljković je istakao da građani nisu zadovoljni političkom elitom i da žele mnogo odgovorniju i manje korumpiranu vlast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: