Tročasovna blokada obilaznice

Radnici "Planuma" držali su u tročasovnoj blokadi obilaznicu oko Beograda, zbog ignorisanja zahteva radnika da im se isplate dugovanja za izvedene radove.

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2009.

16:46

Default images

Saobraćajnicu je od 11 do 13 časova, blokiralo oko stotinu radnika na dva mesta - kod petlje Orlovača i tunela Lipak. U saobraćaju nije bilo gužve jer je policija preusmeravala vozila na alternativne pravce.

Direktor “Planuma“ Ratomir Todorović je najavio da će radnici, zajedno sa upravom preduzeća, pokušati da kao firma pokrenu inicijativu u Gradskom sekretarijatu za saobraćaj da se deo obilaznice oko Beograda izuzme iz saobraćaja.

On je naveo da obilaznica nema upotrebnu dozvolu, pa "Planum" ne želi da snosi odgovornost za eventualne nezgode koja se mogu dogoditi na putu.

Todorović je istakao da zbog te inicijative, sutra a ni narednih dana neće biti blokade obilaznice.

Radnici građevinskog preduzeća "Planum", koji pet meseci nisu primili platu, blokirali su obilaznicu prvi put 10. novembra, zahtevajući isplatu duga od 800 miliona dinara za radove na tom putu.

Nadležno Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan, međutim, ne priznaje dug u toj visini, već tvrdi da "Planumu" duguje 155 miliona dinara.

U Ministarstvu za Nacionalni investicioni plan podsećaju da je to Ministarstvo do otvaranja obilaznice izmirilo sve obaveze prema "Planumu" po ugovorima zaključenim u 2009. godini.

U današnjem saopštenju tog ministarstva navodi se da ne "postoji nijedan ugovor po kome Ministarstvo duguje 'Planumu' 800 miliona dinara i da stoga Ministarstvo ne moze, niti će preuzeti obavezu bilo kakvog plaćanja".

"Za obilaznicu oko Beograda konzorcijumu 'Jugoslavija put', koji čine 'Planum' i 'Mostogradnja', Ministarstvo je u 2007. i 2008. godini isplatilo skoro četiri milijarde dinara. Ministarstvo za NIP je na osnovu aneksa ugovora iz prethodnog perioda, odnosno za 2008. godinu 'Planumu' duguje 155 miliona dinara", saopštavaju iz Ministarstva za NIP.

U tom ministarstvu naglašavaju i da je Zaključkom Vlade Republike Srbije iz oktobra ove godine doneta odluka da zbog znatno umanjenog budžeta Nacionalnog investicionog plana za 2009. godinu, iznos dugovanja od 155 miliona dinara prema "Planumu", ali i dugovanja prema ostalim izvođačima, bude predviđen budžetom NIP-a za narednu godinu i isplaćen do 30. juna naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: