Otkazani letovi Iberije

Španska avio kompanija Iberija po drugi put u proteklih mesec dana morala je da otkaže najveći deo svojih letova zbog štrajka kabinskog osoblja.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2009.

11:52

Default images

Tokom prva dva dana štrajka otkazano je na stotine letova, a najviše je problema na interkontinentalnim linijama. Stjuarti i stjuardese španske avio-kompanije zahtevaju veće plate i zato je Iberija morala da otkaže na stotine letova.

Dva od pet postojećih sindikata pozvala su zaposlene da obustave rad zahtevajući da se povećaju plate zamrznute još pre ekonomske krize 2005. godine.

Avioni Iberije lete na kraćim relacijama, a svi ostali letovi su neizvesni i prave pometnju po aerodromima.

"Saznao sam o štrajku iz medija. Sada čekam da mi nek ood nadležnih da bar neku informaciju pošto moram kući u Kolumbiju. Ništa ne znam o svom letu.“

"Kad sam došao pre dve nedelje, otkazali su sve letove zbog čega sam jedva stigao iz Bogote u Madrid. Nadam se da ovaj put neću imati problema sa letovima pošto me čeka dosta posla.“

Pregovori o povećanju plate početi su u nedelju i još uvek nije postignut nikakav dogovor. Štrajkači za sada ne nameravaju da odustanu od zahteva.

"Imamo sve vreme ovog sveta. Tokom dana ćemo saopštiti koje letove ćemo obustaviti. Treba imati u vidu da smo od samog početka smo bili spremni da pregovoraramo, uprkos onome što trvrdi druga strana“, predstavnik sindikata Iberije Stjuart Renaldes.

Avio kompanija “Iberia” obavlja preko hiljadu letova dnevno, a kabinsko osoblje već je bilo u štrajku prošlog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: