Škole zatvorene zbog novog gripa

U Bugarskoj je pet škola zatvoreno zbog epidemije novog gripa, saopštilo je bugarsko Ministarstvo zdravlja.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 28.10.2009.

10:58

Default images

Nastava je privremeno obustavljena u četiri škole u Trijavni, u centralnoj Bugarskoj, i u školi u Jambolu, na jugoistoku, gde je potvrđena pojava virusa novog gripa. U jednoj školi u Trijavni sa nastave je izostalo 44 odsto učenika zbog bolesti.

Jedan tridesetdvogodišnji muškarac umro je u ponedeljak u Sofiji od novog gripa. Bolest se kod njega razvila u zapaljenje pluća, pošto nije tražio lekarsku pomoć. To je druga žrtva novog gripa u Bugarskoj.

Ministarstvo zdravlja je upozorilo da se virus novog grupa širi i da je do sada potvrđeno 204 slučaja obolelih, od kojih 71 tokom prošle nedelje.

Zbog novog gripa je privremeno zatvorena i jedna škola u austrijskoj pokrajini Tirol, nakon što je 26 đaka obolelo od novog gripa.

Reč je o poljoprivrednoj školi u Licenu, koja će biti zatvorena do trećeg novembra, a ovom merom nadležne vlasti žele da spreče dalje širenje gripa. Trenutno je potvrđeno obolevanje od novog gripa kod dva đaka i jednog zaposlenog u kuhinji.

U utorak 26 đaka nije došlo na nastavu, pošto su oni, kao i tri potvrđeno obolela, pokazivali simptome novog gripa - proliv, mučnina, kašalj, bolovi u zglobovima i visoka temperatura.

Odluka o zatvaranju škole je doneta kako bi se sprečilo širenje gripa na druge razrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: