Posada aviona promašila odredište

Posada aviona američke kompanije „Nortvest Erlajnz“ sa 144 putnika izgubila je kontakt sa kontrolom leta, pa je promašila odredište za više od 240 kilometara.

Izvor: B92

Petak, 23.10.2009.

08:51

Default images

Nacionalni komitet za bezbednost saobraćaja saopštio je da su dva pilota Erbasa A320, na letu iz San Dijega za Mineapolis,više od jednog sata bili bez veze sa kontrolom letenja u Mineapolisu, zbog toga što su, kako su izjavili po sletanju, bili dekoncentrisani tokom "žučne rasprave oko politike avioprevoznika".

Istražitelji iz Nacionalnog komiteta za bezbednost će pregledati podatke zabeležene na "crnim kutijama" i obaviti razgovor sa pilotima, kako bi se utvrdilo da nisu možda bili premoreni, prenela je agencija Rojters.

Avion se nalazio 241 kilometar van kursa kada je posada ponovo uspostavila vezu sa kontrolom leta i zatražila dozvolu za povratak. Aerodromska policija je, po bezbednom sletanju, odmah okružila avion za slučaj da je u pitanju otmica ili neka druga kriminalna aktivnost.

O incidentu su bile obaveštene i vojne vlasti, koje su stavile borbene avione u stanje pripravnosti, saopštila je Severnoamerička komanda za protivvazdušnu odbranu.

To je ove nedelje bio drugi neuobičajen incident u kome je učestvovaso neki američki putnički avion.

U ponedeljak je Boing 767 kompanije Delta, sa 182 putnika i članova posade, umesto na glavnu, sleteo na paralelnu prilaznu stazu aerodroma Hartsfild u Atlanti, srećom bez posledica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: