Požar u pančevačkoj luci

U nedelju uveče oko 20.20 izbio je požar u hangaru broj 12 u Luci Pančevo. Ljudskih žrtava nema, niti opasnosti po životnu okolinu.

Izvor: B92

Nedelja, 18.10.2009.

21:37

Default images

Vatrogasne ekipe su na na mestu događaja, požar je lokalizovan i očekuje se da će biti potpuno ugašen do jutarnjih časova. Kako je za B92 rekao komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Pančevu Nedeljko Gagić, u trenutku izbijanja požara u hangaru nije bilo ljudi.

“Gorela je unutrašnjost magacina. Uspeli smo da požar lokalizujemo na tom požarnom sektoru gde je i nastao. Odmah su pozvane tri ekipe iz Beograda sa 15 vatrogasaca i jedno vozilo iz Rafinerije nafte Pančevo”, objašnjava Gagić.

“Do njihovog dolaska ekipe vatrogasne jedinice iz Pančeva uspele su da požar drže pod kontrolom da se ne širi na ostale magacine”, kaže on.

“U magacinu se, po prvim informacijama, nalazilo oko 1 200 klima uređaja, nalazila se određena arhiva magacina, oko 30 tona cink-oksida”, navodi Gagić, dodajući da nema opasnosti po životnu okolinu.

Nezvanično se saznaje da je vatru izazvalo varničenje na elektroinstalacijama, ali će uzrok požara otkriti istraga koja bi trebalo da bude pokrenuta ovog jutra.

Procena pričinjene materijalne štete biće završena u narednih nekoliko dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: