Od decembra jeftini letovi iz Niša

Avioni dve niskotarifne avio-kompanije leteće od decembra s niškog aerodroma "Konstantin Veliki" za Italiju i Švedsku, najavio gradonačelnik Miloš Simonović.

Izvor: B92

Petak, 09.10.2009.

10:51

Default images

"Postigli smo dogovor sa italijanskom loukost kompanijom ’Vind džet’ o redovnoj liniji sa niškog aerodroma, koja će biti uvrštena u zimski red letenja", rekao je Simonović agenciji Beta. On je kazao da će iz Niša leteti i švedska niskotarifna kompanija MCA erlajns.

"Ta aviokompanija se načelno složila sa našom idejom da linija do Švedske obuhvati i jedan aerodrom u Nemačkoj", rekao je Simonović.

On se nada i da će irska i engleska loukost kompanija, “Rajan er“ i “Džet tu“, početi da lete iz Niša u letnjem redu letenja 2010. godine.

"Dolazak ovih loukost kompanija u Niš omogućila je ovogodišnja ratifikacija sporazuma o otvorenom nebu u Skupštini Srbije, kao i zvanični dokument ’Jat ervejza’, u kojem se navodi da ta kompanija 'nema kapaciteta da poveća broj linija iz Niša'", rekao je niški gradonačelnik Miloš Simonović.

’Jat ervejz’ je u predstojećem zimskom redu letenja ukinuo jedinu liniju na kojoj je leteo sa Aerodroma "Konstantin Veliki", Niš-Cirih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: