SAD za razgovor s Pjongjangom

Američki Stejt department saopštio je da su SAD spremne za direktne razgovore sa Severnom Korejom o njenom nuklearnom programu.

Izvor: B92

Subota, 12.09.2009.

12:38

Default images

SAD su ranije slale različite signale u vezi sa direktnim razgovorima - od toga da Pjongjang mora prvo da pristane na obnovu multilaternih pregovora, do toga da bilateralni razgovori mogu da se održe samo u kontekstu procesa razgovora između šest nacija (SAD, Kina, Severna i Južna Koreja, Japan i Rusija).

"Spremni smo da uđemo u bilateralne pregovore sa Severnom Korejom", izjavio je u petak novinarima portparol Stejt departmenta Filip Krouli.

Za sada nisu utvrđeni ni vreme, niti mesto održavanja direktnih razgovora, rekao je Krouli, dodajući da će se o tome odlučivati narednih sedmica, prenele su agencije.

Krouli je, takođe, odbacio mogućnost sastanka američke državne sekretarke Hilari Klinton sa zvaničnicima Severne Koreje krajem meseca u Njujorku, kada počinje sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: