Predao granatu iz II svetskog rata

Borskoj policiji danas je prijavljena tenkovska granata iz Drugog svetskog rata, koju je u svom dvorištu šest decenija čuvao vlasnik imanja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2009.

17:24

Default images

Granatu je policiji prijavio Ljubiša G. (45) iz Zlota kod Bora, koji je kazao da je ona u njihovom dvorištu punih šest decenija. "Nju je iskopao moj otac obrađujući imanje, ali eto, tek sada smo odlučili da je se rešimo", izjavio je Ljubiša G. policiji.

Ova eksploziva naprava u poodmaklom stadijumu korozije duga je oko pola metra, a policija pretpostavlja da je to granata koja se koristila u tenkovima.

Policija danas obezbeđuje imanje Ljubiše G., a čeka se dolazak eksperata kako bi je deaktivirali ili izazvali njenu eksploziju na bezbednom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: