Policajci na biciklima na Adi

Policajci na biciklima počeli su da patroliraju Adom Ciganijom u Beogradu. U policiji najavljuju da će takve patrole biti uvedene i u drugim gradovima.

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2009.

14:58

Default images

Direktor policije Milorad Veljović na promociji biciklističke patrole kod restorana "Jezero" kazao je da su policajci na biciklima, čije su opremanje finansirale gradske vlasti, uvedeni radi bržeg reagovanja policije i veće bezbednosti posetilaca, ali i iz ekoloških razloga.

"Ovo je dobar primer saradnje lokalne samouprave i MUP-a na obostrano zadovoljstvo... Mislimo da je ovo jedan novi početak i način rada pripadnika policije", rekao je on novinarima.

Veljović je kazao da će na Adi Ciganliji, koju dnevno posećuje od 100.000 do 150.000 ljudi, patrolirati 20 policajaca tokom leta, u smenama, od 8 sati do 22 sata i da će im pomagati patrole saobraćajne policije.

"Najbitnije je da se svi građani koji koriste kupalište na Adi osećaju bezbedno i mi ćemo im to garantovati u saradnji sa Skupštinom grada Beograda", rekao je direktor spske policije.

On je kazao da su patrole na biciklima uvedene na osnovu zajedničke procene Skupštine grada Beograda i Policijske stanice Čukarica i najavio da će na Adi vrlo brzo biti uvedeni i policajci na skuterima.

Veljović je dodao da će, ukoliko bude potrebno, na Adi Ciganliji biti uvedeno i više policajaca na biciklima i noćne patrole.

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić je izjavio novinarima da je reč o nastavku odlične saradnje koju gradske vlasti imaju sa MUP-om.

"Grad Beograd, Javno preduzeće Ada Ciganlija i Policijska uprava za grad Beograd ostvarili su novi oblik saradnje koja je vezana za bezbednost građana, a to su policajci na biciklu koji će omogućiti pripadnicima MUP-a bolju komunikaciju sa građanima, ali i brže i efikasnije delovanje", rekao je Antić.

On je kazao da je grad Beograd za ovu godinu predvideo 200 miliona dinara za unapređenja rada policije i da će taj novac biti raspoređen u dogovoru sa MUP-om, a da je prioritet postizanje veće bezbednosti dece u školama, vrtićima, na pešačkim prelazima...

Direktor JP Ada Ciganlija Zoran Gajić je rekao da se policajcima na biciklima podiže nivo bezbednosti na Adi Ciganliji i da će, uz sva unapređenja spasilačke službe, to biti jedno on najbezbednijh mesta u Beogradu.

Gajić je dodao da je inicijativa za uvođenje policajaca na biciklima potekla od Policijske stanice Čukarica i tog javnog preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: