Produžen pritvor Mariću

Sud je za još mesec dana produžio pritvor Draganu Mariću, koji je u Predsedništva Srbije pretio da će aktivirati ručnu bombu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.06.2009.

13:20

Default images

Portparol Prvog opštinskog suda Zoran Sešić naveo je da je Mariću pritvor produžen zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo i dodao da je istraga protiv Marića pri kraju, posle čega će predmet biti predat tužilaštvu na odlučivanje o podizanju optužnice.

Protiv Marića se vodi istraga zbog sumnje da je izvršio krivična dela izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

On je 21. maja oko 11.35 sati ušao u zgradu Predsedništva, uz pretnju da će aktivirati ručnu bombu ukoliko mu Vlada Srbije ne garantuje sudsko poravnanje pred Trgovinskim sudom u Beogradu u sporu sa JAT-om, koji je pravosnažno okončan još 1995. godine.

Pri ulasku u zgradu predsedništva Marić je kod sebe imao dve bombe, od kojih mu je jedna odmah oduzeta, dok je drugu dobrovoljno predao posle višečasovnih pregovora sa državnim sekretarom Ministarstva pravde Slobodanom Homenom i pripadnicima MUP-a, posle čega je uhapšen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: