Humanošću do karata za "Egzit"

Dve stotine ljudi dobrovoljno dalo krv u akciji Instituta za transfuziju, Crvenog krsta Novi Beograd, festivala “Egzit” i B92.

Izvor: B92

Subota, 20.06.2009.

10:25

Default images

Velikoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, u kojoj su zajednički učestvovali B92, Institut za transfuziju krvi, Crveni krst Novi Beograd i organizatori festivala “Egzit”, odazvalo se 200 dobrovoljnih davalaca, tako da su svi oni koji su dali krv dobili besplatne karte za festival “Egzit” u Novom Sadu.

Prvi dobrovoljni davaoci krvi došli su već oko dve sata ujutro, a poveći red se stvorio oko sedam.

Karte za “Egzit” bile su dobar motiv, ali je među davaocima bio veliki broj onih koji krv nisu dali prvi put.

U Institutu za transfuziju ističu da je svaki daval bitan naročito u letnjim mesecima kada su nestašice povećane.

“Trenutno Institut raspolaže trodnevnim rezervama krvi, što znači da je situacija stabilna. Međutim, svi znamo da dolazi sezona godišnjih odmora, nema nastave po školama, fakultetima, te je ovaj period karakterističan po smanjenim količinama krvi, zato se svi mi, zaposleni u Institutu, Crveni krst Srbije, mediji koji su jako bitni u našim akcijama, trudimo da lepota i potreba davanja krvi postane deo naše svakodnevice i ovakvih kriznih perioda više ne bude”, kaže dr Glorija Miletić iz Instituta za transfuziju krvi.

Veliku ulogu u akcijama prikupljanja krvi imaju i volonteri Crvenog krsta, kaže sekretar Crvenog krsta Novi beograd Zoran Ranković.

“Organizacija Crvenog krsta Novog Beograda može da se pohvali da ima izuzetno razvijenu mrežnu organizaciju Crvenog krsta i samo zahvaljujući njima mi uspevamo da obezbedimo dovoljne količine krvi za naše zdravstvene ustanove, njihovim angažovanjem, dakle angažovanjem volontera, kao i ostalih aktivista Organozacije Crvenog krsta“, kaže on.

Krv možete dati svakog radanog dana i subotom u Institutu za transfuziju krvi i u transfuziološkom autobusu na Trgu republike.

Fotografije sa današnje akcije, održane u zgradi B92, možete pogledati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: