Niš: Odbornici o ulici Bajramovića

Skupština grada Niša danas odlučuje o inicijativi da se naziv Južni bulevar promeni u Bulevar Šabana Bajramovića.

Izvor: B92

Sreda, 29.04.2009.

01:15

Default images

Pojedini stanari te ulice usprotivili su se toj ideji, zbog čega ih je više nevladinih organizacija optužilo za rasizam. U materijalu za sednicu odbornicima je dostavljena saglasnost Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu o promeni imena Južnog bulevara u Bulevar Šabana Bajramovića, koji je preminuo u junu prošle godine.

Komisija za promenu naziva ulica prosledila je odbornicima lokalnog parlamenta peticiju i obrazloženje meštana te ulice koji se protive promeni naziva.

Kako je na dnevnom redu današnje sednice 50 tačaka, a odluka o promeni naziva ulice je 49. tačka dnevnog reda , konačnu reč o promeni naziva ulice odbornici će verovatno dati u četvrtak.

Kako nezvanično saznaje B92, žitelji Južnog bulevara su pokušali da izvrše pritisak na odbornike, međutim, gotovo je izvesno da će taj bulevar od četvrtka promeniti naziv.

Podsećamo da su stanari tražili da se ne menja naziv ulice zbog promene dokumenata koja će neminovno uslediti, ali je lokalna samouprava ponudila da snosi i ove troškove.

Još jedan od argumenata građana protiv promene naziva ulice je i to što Južni bulevar ovaj naziv nosi još od 1960. godine i što zapravo nije ulica već slepi sokak koji se završava kod ograde Elektronske industrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: