Taksinov pasoš proglašen nevažećim

Tajland je saopštio da je proglasio nevažećim pasoš bivšeg premijera Taksina Šinavatre, koga je optužio za podsticanje nedavnih nereda u toj zemlji.

Izvor: B92

Sreda, 15.04.2009.

11:37

Default images

"Ministarstvo spoljnih poslova proglasilo je 12. aprila nevažećim Taksinov pasoš", izjavio je portparol tajlandske vlade Panitan Vatanajagorn. Bivši premijer je, prema njegovim rečima, odgovoran za incidente zbog kojih je u subotu otkazan samit zemalja ASEAN-a, koji je trebalo da bude održan u Pataji.

"Prema zakonu, vlada ima pravo da oduzme pasoš osobi koja nanosi štetu zemlji, a incident u Pataji pokazao je da Taksin pokušava da naškodi našoj zemlji", rekao je Panitan.

Taksin je svrgnut u puču 2006. godine i od tada svojevoljno živi u egzilu kako bi izbegao služenje dvogodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog korupcije i zloupotrebe vlasti.

Tajlandski sud je juče izdao nalog za hapšenje bivšeg premijera i još 12 lidera njegovog pokreta, Ujedinjenog fronta za demokratiju protiv diktature.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: