Pritvor osumnjičenima za ubistvo

Istražni sudija Okružnog suda u Valjevu odredio je jutros pritvor do mesec dana petorici osumnjičenih za ubistvo Željka Đedovića i druga krivična dela.

Izvor: B92

Utorak, 07.04.2009.

00:30

Default images

Posle desetočasovnog saslušanja, koje je trajalo do ranih jutarnjih sati, pritvor je određen Milanu Lazareviću (38), Milanu Milinkoviću (33), Nebojši Goloskokoviću (28) i Aleksandru Pavloviću (38) iz Valjeva, kao i Zoranu Jeličiću (40) iz Beograda.

Oni su osumnjičeni za zločinačko udruživanje, ubistva, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, iznude i nanošenje lakih i teških telesnih povreda, a na čelu te grupe koja je duže vreme iznuđivala novac, bio je Lazarević.

Jeličić i Lazarević su osumnjičeni da su u petak, 3. aprila, ubili Željka Đedovića, a u ubistvu im je pomogao policajac Milan Milijanović iz Lajkovca.

Milijanović je osumnjičenom Lazareviću dao službenu policijsku uniformu, opasač sa opremom i službenu policijsku značku koju je Lazarević potom dao Jeličiću.

Milijanović je ranije dao iskaz u valjevskoj bolnici, gde je smešten posle povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, u noći između 3. i 4. aprila.

Bežeći od policijske potere, sleteo je s puta u selu Markova Crkva, kod Lajkovca, i od tada ga obezbeđuju pripadnici žandarmerije.

Pritvor je određen zbog mogućnosti bekstva, da ne bi ponovili ista krivična dela i da tokom daljeg potupka ne bi uticali na svedoke, a tokom noćašnjeg saslušanja zgradu Okružnog suda obezbeđivala je žandarmerija.

Đedović i Lazarević su bili u sukobu od septembra 2006, a Đedoviću je pred Okružnim sudom u Valjevu, 2007. i 2008. suđeno zbog podstrekavanja na ubistvo Lazarevića.

Vrhovni sud Srbije oba puta je zbog procesnih manjkavosti ukidao osuđujuće presude na 6,5, odnosno 5,5 godina zatvora.

Pritvor, u kojem je Đedović bio od 16. novembra 2006, kada je uhapšen u centru grada posle policijske potere na putu Blizonje-Brankovina-Valjevo, rešenjem Vrhovnog suda ukinut mu je pre mesec dana.

U Valjevu se prethodnih meseci desilo mnogo oružanih pljački, razbojništava i nekoliko ubistava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: