Takmičenje nezaposlenih u Njujorku

U Njujorku je održano neobično takmičenje. Jedini uslov bio je da učesnici budu bez posla.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2009.

13:03

Default images

Prva Olimpijada nezaposlenih okupila je šezdesetak takmičara. Stopa nezaposlenosti u Sjedinjenim Državama dostigla je najviši nivo od 1983. godine.

Nezaposleni olimpijci su se u parku na Menhetnu takmičili u popularnim društvenim igrama. Da bi imali pravo da učestvuju, takmičari su morali da donesu potvrdu Biroa za nezaposlene ili pismo svog bivšeg poslodavca.

Takmičenje je osmislio jedan nedavno otpušteni dvadesetšestogodišnji programer, koji je, kako kaže, samo hteo da vidi osmeh na licima ljudi.

"Želeli smo samo da nasmejemo ljude i mislim da smo uspeli u tome," rekao je organizator Nik Godar.

"Deluje zabavno. Najveći problem kada ostanete bez posla jeste što ne znate kuda ćete sa sobom. Tako da je ovo lep način da zaobiđete svakodnevicu," rekla je jedna od učesnica ovog neobičnog takmičenja.

"Svi kul ljudi u Njujorku ostali su bez posla. Ovaj događaj to i pokazuje," rekla je druga takmičarka.

Stopa nezaposlenosti u Sjedinjenim Državama sada iznosi je 8,1 odsto, a stručnjaci predviđaju da će do kraja godine stopa nezaposlenosti dostići 10 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: