Nova preteća pisma

Francuski premijer Fransoa Fijon i jedan novinar dobili su preteća pisma slična pismima koja je poslednjih sedmica primilo nekoliko političara.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2009.

12:46

Default images

U pismu upućenom novinaru Žan-Pjeru Elkabašu sa radija Evropa 1 nalazio se metak, dok u pismu premijeru nije bilo metka. Oba pisma su poslata sa juga Francuske. Petnaestak pretećih pisama od kojih neka sa metkom, već su poslata poslednjih nedelja ministrima i predsedniku Francuske Nikolu Sarkoziju, kao i medijima.

"Vi širite strah, sada ste vi na redu da osetite strah", napisano je u novom pismu poslatom 7. marta sa juga Francuske.

Odeljenje pariskog tužilaštva za borbu protiv terorizma pokrenulo je početkom marta istragu o tom slučaju. Jedan vojnik u rezervnom sastavu priveden je 6. marta, ali je ubrzo oslobođen.

Prva pisma su dobili Sarkozi i ministarke policije, pravde i kulture Mišel Alio-Mari, Rašida Dati i Kristin Albanel, kao i bivši premijer i gradonačelnik Bordoa Alen Žipe, ali i više poslanika desnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: