Pas sam sebi kupuje hranu

Jedan pas lutalica naučio je ne samo da prepoznaje novac već i da ga koristi kako bi sam sebi kupovao hranu, piše ruska “Komsomolskaja pravda".

Izvor: B92

Subota, 14.03.2009.

03:43

Default images

Slučaj je zabeležen u Harkovu, drugom po veličini gradu u Ukrajini, a ruski list je objavio i sliku psa. Životinja je postala stalna mušterija jedne bakalnice u koju je mesecima dolazila po koru hleba koju bi mu radnici povremeno bacili.

"Jednog dana, jedan kupac mu je iz šale dao novčanicu od jedne hrivnije (ukrajniska valuta) i pas je kao iz topa odjurio na delikates, gde je dobio nekoliko listića salame u zamenu za novac", ispričala je Irina, jedna od prodavačica.

Od tada, mušterije imaju običaj da psu daju po neku novčanicu samo da bi videle kako on to izvodi.

Pas se, u međuvremenu, izveštio pa sad svakodnevno bira između salame, kobasica i pilećih bataka.

"Riđko", kako su nazvali psa zbog svoje riđe dlake, postao je ne samo atrakcija već i prvoklasna mušterija koja u prodavnici ostavlja između 10 do 30 hrivnije (jedan do dva i po evra) dnevno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: