Poskupljuju taksi usluge

Beogradski taksisti i dalje će voziti po starim cenama jer na sastanku taksi udruženja nije postignut dogovor o odobrenom povećanju tih usluga za 7,5 odsto.

Izvor: B92

Utorak, 24.02.2009.

08:22

Default images

Kako kaže direktor "Luks taksija" Ljubiša Vujačić, sve taksi asocijacije u Beogradu bile su saglasne da do najavljenog poskupljenja dođe, "međutim, većina udruženja je danas odlučila da ne menja tarifu, što je i nas primoralo da ostanemo pri starim cenama".

Direktor "Beogradskog taksija" Zlatko Zlatković izjavio je da je revoltiran današnjom odlukom nekih taksi udruženja koja su se prema ovom pitanju ponela veoma nekorektno.

"Nisu ispoštovali dogovor koji smo imali i za koji smo se borili pred predstavnicima Gradske uprave iz samo njima znanih razloga", objasnio je Zlatković.

"Ako su mislili da će na ovaj način uspeti da privuku veći broj mušterija, onda su se prevarili jer će ovo udruženje sada biti poslednje u Gradu koje će da poveća svoje taksi usluge", kaže on.

Skupština grada je odobrila povećanje cena taksi usluga za 7,5 odsto koje je danas stupilo na snagu, rekao je član Gradskog veća Dejan Mali.

On kaže da dokle god je ta odluka na snazi, taksisti imaju pravo da povećaju svoje usluge u dogovorenom procentu.

On je istakao da grad više neće određivati cenu na ovaj način, već će ona biti formirana prema slobodnom tržištu.

Ukoliko neko taksi udruženja odluči da primeni novi cenovnik, start vožnje koštaće 129 dinara umesto dosadašnjih 119 dinara, dok bi cena pređenog kilometra u prvoj zoni bila veća za tri dinara i iznosiće 49, a u noćnoj tarifi za šest i koštaće 64 dinara. Sat čekanja poskupeće sa 540 na 600 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: