Incidenti na sednici SO Sjenica

Sednica Skupštine opštine Sjenica o formiranju parlamentarne većine bila je prekinuta posle verbalnog i fizičkog sukoba građana u hodniku zgrade opštine.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 15.12.2008.

14:53

Default images

Predsedavajući Skupštini Esad Zornić rekao je agenciji Beta da je sednica prethodno odložena zbog nedostatka kvoruma, što je za rezultat imalo incident među građanima u hodniku zgrade, a zatim i odluku prisutnih odbornika da iza zatvorenih vrata nastave sednicu. Inače, Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića formirala je skupštinsku većinu u Sjenici.

Predstavnici Jedinstvene srpske liste napustili su koaliciju koju su imali sa Bošnjačkom listom "Za evropski Sandžak" Sulejmana Ugljanina i napravili novu skupštinsku većinu sa strankama okupljenim oko Sandžačke demokratske partije.

Za predsednika opštine Sjenica izabran je Muriz Turković, iz redova SDP-a, a za predsednika SO Sjenica Harun Hajradinović, iz Narodnog pokreta Sandžaka.

Održavanju današnje Skupštine prethodio je incident ispred zgrade opštine Sjenica u kojoj je došlo do sukoba između pristalica Ugljaninove SDA i Ljajićeve SDP.

Fadil Nikšić, član Sandžačke demokratske partije, zbog povreda zadobijenih u sukobu prevezen je u sjenički dom zdravlja.

Skupštinsku većinu u sjeničkom parlamentu sada čini 23 od ukupno 39 odbornika. U opoziciji su Bošnjačka lista "Za evropski Sandžak" i G17 plus, sa 16 odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: