Batić napustio klub LDP-a

Poslanik Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS) Vladan Batić izašao je iz poslaničkog kluba Liberalno-demokratske partije, na čijoj je izbornoj listi izabran.

Izvor: B92

Utorak, 11.11.2008.

12:24

Default images

Batić će ubuduće u Skupštini Srbije nastupati kao samostalni poslanik. Poslanička grupa LDP sada broji 12 poslanika u Skupštini Srbije. Vladan Batić izjavio je da razlozi za istupanje iz poslaničkog kluba LDP-a nisu motivisani nikakvim nesporazumima sa LDP-om, već željom da se ideje, stavovi i načela DHSS-a adekvatnije promovišu.

Batić je naveo da će nastaviti saradnju sa LDP-om, "sa kojim delimo osnovne političke vrednosti".

Batić je novinarima u Skupštini objasnio da je LDP ušao u Liberalnu internacionalu, a da se DHSS vraća u Evropsku narodnu partiju, što su "stvari koje ih teraju da idu svojim putem".

Na pitanje novinara o eventualnoj saradnji sa Srpskim pokretom obnove, on je kazao da se o tome još nije razgovaralo i da je SPO takođe jedna od retkih istinskih partija evropske desnice.

"O tom potom, nemamo predrasude ni dogovore, a šta će se dešavati u budućnosti videćemo", kazao je Batić.

On je najavio da će DHSS narednih dana Skupštini Srbije predstaviti Predlog zakona o denacionalizaciji i Predlog rezolucije o podeli Kosova.

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je zahvalan na svemu što je Vladan Batić uradio zajedno sa LDP-om i svemu što su radili u prošlosti.

Jovanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da se LDP članstvom u asocijaciji Evropskih liberalno-demokratskih partija obavezala da poštuje pravila koja nalažu da ne mogu da budu u koaliciji sa strankama koje nisu iste orijentacije.

On je naveo da je Demohrišćanska stranka Srbije stranka konzervativne orijentacije i da je to razlog Batićevog napuštanja poslaničkog kluba LDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: